„Pe şest, aşa cum face cu toate proiectele care ascund câte o năstruşnicie, dna Primar a strecurat pe ordinea de zi a CGMB şi un proiect privind obţinerea unui imobil din Pipera pentru construirea unui spital de 2000 de paturi. Consider că este o greşeală ca cel mai mare spital din Bucureşti să fie amplasat în cea mai aglomerată şi lipsită de infrastructură zona a Capitalei – Pipera – şi de aceea le-am solicitat consilierilor PNL să voteze împotriva proiectului”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Buşoi a susţinut că Pipera este “deja o zonă aglomerată şi lipsită de infrastructură”, iar construirea unui spital în zonă va însemna „mai multă aglomeraţie, mai mult blocaj şi mai mult timp pierdut”, exact ceea ce nu este de dorit atunci când vine vorba despre salvarea unor vieţi omeneşti.

„Singurul argument pentru construirea spitalului în Pipera este creşterea valorii imobiliare a zonei”, a spus Buşoi.

Cristian Buşoi a afirmat că modul este început acest proiect „nu duce cu gândul decât la o altă învârteală marca Gabriela Firea”.

„Am susţinut, încă din 2015, ideea construirii unui spital mare şi modern în Bucureşti. Capitala României are nevoie de o unitate medicală care să fie un reper pentru performanţă; dar maniera dubioasă în care primarul Firea începe acest proiect, fără pic de transparenţă, fără consultare publică, nu duce cu gândul decât la o altă învârteală marca Gabriela Firea, ambalată frumos într-un proiect necesar”, a spus liberalul.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, va trimite Guvernului o solicitare de emitere a unei hotărâri prin care municipalitatea să preia un teren, situat în Pipera, aflat în administrarea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), pentru a fi construit Spitalul Metropolitan. Decizia a fost luată, miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB).

Sursa: gandul.info