Măsurile fiscale introduse în programul de guvernare ”pe furiş, de la o zi la alta” riscă să pună în pericol dezvoltarea afacerilor în România, iar PNL e categoric împotriva acestor ”aberaţii fiscale”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

”În disperare, văzând că nu reuşesc să colecteze banii la care se aşteptau, cei de la PSD au introdus în programul de guvernare 11 modificări, care toate sunt de natură fiscal bugetară şi care toate generează noi obligaţii, fie pentru firme, fie pentru cetăţeni. Ca o trecere scurtă în revistă, amintesc impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie – numit altfel acum în programul de guvernare, îi spune impozit pentru persoane fizice pentru venitul global, introducerea contului special pentru plata TVA, majorarea taxelor pe cifra de afaceri pentru operatorii din energie şi telecomunicaţii, creşterea artificială a salariului minim la 2.000 de lei”, a spus Ludovic Orban.

Liderul liberal s-a referit şi la impozitul pe cifra de afaceri susţinând că rămâne ca o ameninţare pentru oamenii de afaceri.

”Domnul Tudose zice că renunţă la impozitul pe cifra de afacere, dar în programul de guvernare care a fost în Parlament, urmare a votului de învestitură, acest impozit continuă să existe şi va sta în continuare ca o ameninţare asupra fiecărui om de afaceri din România”, a afirmat Orban.

Acesta a subliniat că PNL e împotriva măsurilor fiscale anunţate în ultima perioadă, le-a caracterizat drept ”aberaţii fiscale” care riscă să pună în pericol dezvoltarea economiei.

”Nimeni nu ştie astăzi clar la ce să se aştepte din partea actualului guvern, dar un lucru este cert: toată lumea se aşteaptă nu la lucruri bune, ci la lucruri rele. În ceea ce ne priveşte, PNL este categoric împotriva acestor aberaţii fiscale, acestor măsuri care au fost introduse pe furiş în programul de guvernare, de pe o zi pe alta, şi care riscă să pună în pericol dezvoltarea afacerilor în România, care riscă să pună în pericol creşterea economică şi care riscă să creeze în mod artificial o criză economică tocmai într-o perioadă în care România se găseşte într-o fereastră de oportunitate de care ar trebui să beneficieze din plin”, a mai spus preşedintele PNL.